Политика за враќање и Рекламации

Електронската продавница на Артурс обезбедува враќање на производи и средства единствено за производите кои се купени и платени од http://shop.arthurs.com.mk под долу наведените услови: 

ВРАЌАЊЕ ИЛИ ЗАМЕНА НА ПРОИЗВОД

  • Доколку производот не е користен може да се врати во рок од 5 дена, заедно со приложената документација добиена при испораката и истиот може да го замените со нов или да побарате рефундирање на средствата,. Во овој случај, Ве молимe да не информирате за Вашето барање преку нашиот меил info@arthurs.com.mk, наведувајќи ја причината за вараќањето на производот. Враќањето на производот е возможно само доколку производот не е користен!  
  • Враќањето на производот се прави преку пошта за достава на пратки, преку која треба да го испратите купениот производ до адресата на Артурс, Качанички Пат, Скопје. Доколку барате да ви бидат вратени парите, заедно со пратката потребно е да ни го испратие и вашето име и презиме и трансакциската сметка на која сакате да ви бидат вратени средствата.
  • Трошоците за враќање на производот се на товар на купувачот и изнесуваат 150 денари.
  • При замена на еден производ со друг, трошоците во двата правци се на товар на купувалчот и изнесуваат 150 ден во правец, односно вкупно 300 денари.

 

- Доколку при приемот на производот забележите видливи оштетувања на производот, истиот треба да го вратите назад по курирот и да нѐ исконтактирате на телефон 389 2 2602715 наведувајќи ги причините зошто не сте ја примиле пратката.

 

  • Доколку увидите дека производот по испораката не е во исправна состојба, контактирајте нѐ на телефон 389 2 2602715 и ние ќе се потрудиме што е можно поскоро неисправниот производ да ви биде заменет со нов. 

 

Електронската продавница на Артурс има право да ја менува Политика за враќање на производи и парични средства. Сите ревизии или промени ќе стапат во сила веднаш со нивното објавување на веб страницата http://shop.arthurs.com.mk/. Нашата политика за враќање на производ и парични средства, е достапна на нашата веб страницата. Ви препорачуваме при секоја посета на веб страницата да ги погледнете објавените измени од Политиката за враќање.